• Zoekmachine optimalisatie

  De kansen die zoekmachine optimalisatie (SEO) biedt, worden steeds groter. Deze kansen laten liggen is zonde, helemaal als je concurrenten hier wel op inspelen. Onze SEO-specialisten kunnen jouw organisatie laten profiteren van de laatste trends. Wil je direct inzicht in de kansen van SEO? Vraag een SEO review aan.

  Waarom de SEO review?

  • Gratis SEO review t.w.v. € 320,-
  • Technische, on-page & backlink analyse
  • Heldere SEO-strategie op basis van kansen
  • 85% van de sites die wij analyseren loopt omzet mis

  Waarom doen we dit gratis?

  Samen met de review doen wij een voorstel om de campagne in te richten. Veel bedrijven accepteren deze, maar de keuze is geheel aan jou. De review is en blijft vrijblijvend.

 • Gratis SEO review

  Krijg inzicht in de kansen van SEO voor je organisatie

Sinds april 2016 werken we samen met Brandfirm voor het verbeteren van de posities in Google. Direct waren de effecten al zichtbaar in bezoekersaantallen en posities. De snelle communicatie en knowhow zorgt voor een zeer prettige samenwerking. Wij zijn zeer te spreken over de diensten van Brandfirm.

Martijn

e-carnavalskleding

Wij zijn sinds juli 2018 klant van Brandfirm. Ze verzorgen voor ons zowel SEO als Ads. De communicatie is down to earth en iedereen is zeer gemotiveerd en deskundig. Ze lopen ook niet weg voor lastige zaken of om fouten goed op te lossen. Sinds de samenwerking hebben wij extreem betere resultaten in SEO en Ads. Ik kan Brandfirm zonder meer bij iedereen aanraden!

Lennard

IP-Camshop

Brandfirm helpt ons al enkele jaren met de online marketing. Het doel van de marketing is donaties werven. Aangezien we een not for profit organisatie zijn, moet er goed gelet worden op de kosten en opbrengsten. Tot nu toe weten we goed de nuance tussen opschalen en rendement te vinden. Een top samenwerking!

Sander

De Reddingsbrigade

Het team van Brandfirm gaat erg pro-actief te werk en ze voelen als onderdeel van ons marketingteam, ondanks dat ze extern zijn. Ze gaan rationeel en result-driven te werk. Dit alles maakt het fijn samenwerken en het zorgt voor goede resultaten.

Joeri

GooseVPN

Sinds een jaar werken wij samen met Brandfirm, die ons helpen bij het verbeteren van onze online positie. Een goede partner die klantgericht meedenkt en altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

Adriaan

NMBRS

Samenwerken met Brandfirm betekent voor ons vooruitgang. De communicatie verloopt vlot en we zijn zeer tevreden over de aanwezige kennis en expertise op het gebied van SEO en online advertising.

Erik

Diks Autoverhuur
Diks_color Copy 3Created with Sketch.

Brandfirm is een jong en innovatief bedrijf. Ze denken met ons mee en reageren snel. Zij hebben alle specialisten in huis die wij nodig hebben als het gaat om websites bouwen, SEO en SEA.

Wieteke

Miele

Vanaf de start van onze samenwerking zijn we zeer tevreden met Brandfirm als SEO leverancier. De werkwijze van de technische specialisten en content producenten bevalt erg goed. Enthousiast, betrouwbaar en deskundig. Aanrader!

Joris

Blokker

Full service bureau dat verstand heeft van elk aspect van online marketing. Ze luisteren goed naar de klant, zijn flexibel in hun omgang en bedrijfsvoering en gaan goed om met feedback! Het mooiste is dat er intern een super fijne cultuur heerst wat zich uit in vrolijke gemotiveerde medewerkers!

Dany

The Phone Lab

"Zoekmachine optimalisatie is een duurzame investering. Een top positie kan jaren renderen"

Guus Clous

Teamleider SEO

Hoe hebben we dat gedaan?

Over zoekmachine optimalisatie

Wat is SEO en waarom is het belangrijk?

Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel SEO (naar het Engels: Search Engine Optimization) genoemd. Het omvat het optimaliseren van een website, zodat deze hoger kan ranken in de organische zoekresultaten. Daarmee vormt het samen met zoekmachine adverteren de kern van zoekmachine marketing.

Zoals eerder beschreven komt gemiddeld 80% van alle websitebezoekers binnen via zoekmachines. Google levert met een marktaandeel van 90% verreweg de meeste bezoekers op.

Gebruikers van Google op mobiele apparaten klikken bij 39% van alle zoekopdrachten op organische zoekresultaten. Op desktop is dit percentage nog aanzienlijk groter (65%). Dit terwijl de clicks uit betaalde zoekresultaten voor beide groepen rond de 3,5% ligt.

Zoekmachine optimalisatie door Brandfirm

Brandfirm is zeven jaar geleden in Amsterdam begonnen met SEO dienstverlening. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een groeipartner die alle facetten van online marketing aanbiedt. SEO (optimalisatie voor de zoekmachine) zit echter altijd nog in onze kern. Door jarenlange SEO ervaring hebben onze 13 SEO-specialisten de nodige kennis om de organische online vindbaarheid van jouw bedrijf te verbeteren.

Alhoewel elke SEO campagne maatwerk is, geloven wij in onze SEO succesformule. Onze SEO campagnes presteren dan ook goed. In 2016 en 2017 hebben wij Dutch Search Awards nominaties mogen ontvangen in de categorieën: ‘Beste SEO campagne’ en ‘Beste consultant(s)’.

Onze SEO review geeft inzicht in de verbeterpunten voor jouw gehele website. Hierbij komen de vier pijlers van SEO – techniek, on-page, content en autoriteit – aan bod. Uit onderzoek blijkt dat 85% van de sites die wij analyseren omzet misloopt. De SEO review staat vol tips hoe jij meer omzet uit Google kan halen.

Samen met de SEO review ontvang je een voorstel met een nieuwe SEO strategie voor jouw SEO campagne. Veel bedrijven accepteren deze en gaan SEO uitbesteden bij Brandfirm, maar de keuze is geheel aan jou. De review is en blijft vrijblijvend.

Onze SEO werkwijze

Kick-off

Een belangrijk onderdeel van een goede SEO campagne is de kick-off. Op deze manier leren we meer over jou, jouw bedrijf en de branche waarin je actief bent. Door jouw kennis van de branche en het bedrijf met onze online marketing expertise te bundelen ontstaat de ideale samenwerking.

Website SEO scan

Na de kick-off starten we met het maken van een website analyse. Met deze SEO check wordt jouw website volledig geanalyseerd om de score in Google in kaart te brengen. Hierbij bieden wij analyses voor de volgende SEO deelgebieden:

Technische SEO

Zonder goede websitetechniek, leveren andere SEO inspanningen vaak minder op. Technische SEO is dan ook een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Vooral bij grote websites met complexe structuren vinden wij regelmatig fouten in de techniek.

Binnen de technische SEO analyse brengen we alle punten in kaart die de prestaties van jouw website in de zoekresultaten belemmeren. Alle verbeterpunten worden voorzien van de bijbehorende technische optimalisatie zodat de online vindbaarheid van jouw website verbeterd kan worden. 

Zoekwoordenonderzoek

Tijdens de kickoff brengen we jouw belangrijkste diensten en producten in kaart. Vervolgens gaan we aan de slag met een zoekwoordenonderzoek om de daarbij behorende relevante termen in kaart te brengen. Hierbij doen we niet alleen onderzoek met Google Keyword Planner, maar ook aanvullend concurrentie onderzoek.

De keuze voor zoekwoorden kan een SEO campagne maken of breken. Het gaat namelijk om het aantrekken van de juiste bezoekers die converteren.

On-page SEO

Elke pagina van jouw website maakt gebruik van on-page factoren, zoals de paginatitel en de meta description. Deze factoren zorgen ervoor dat zowel bezoekers als Google direct weten waar de pagina over gaat.

In de on-page analyse onderzoeken we alle on-page factoren voor jouw diensten en producten. Hierbij kan je ook denken aan afbeeldingen en video’s. Vervolgens kunnen we deze met on-page SEO optimaliseren.

SEO content

Tijdens de SEO content analyse bekijken we of teksten de informatie bieden waar jouw bezoekers naar op zoek zijn. Ook kijken we of de teksten goed zijn geoptimaliseerd om hoog in Google te komen.

Als de content op jouw website niet goed is, kunnen wij SEO content schrijven. Daarbij verwerken we ook overtuigingstechnieken, zodat bezoekers overtuigd worden jouw product(en) en/of dienst(en) af te nemen. Wij werken met verschillende cms’en. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar SEO teksten voor jouw WordPress website? Dat is voor onze contentspecialisten geen enkel probleem.

Linkbuilding

Met de backlink analyse brengen we alle inkomende links naar jouw website in kaart. Op basis van de analyse kunnen we een zorgvuldig uitgestippelde linkbuilding strategie opstellen. Vervolgens kunnen we aan de slag met content marketing en linkbuilding om het aantal kwalitatieve links naar jouw website te verhogen.

Mobile SEO

Het aantal zoekopdrachten op mobiele apparaten is het aantal desktop zoekopdrachten al enige tijd overstegen. Daarnaast heeft Google in 2018 de overstap naar een mobile first index gemaakt. Daarmee is het belang van mobile SEO alleen maar toegenomen. In de mobile SEO analyse wordt gecontroleerd of jouw website geschikt is voor mobiele apparaten.

Local SEO

Ben je als bedrijf lokaal actief, dan is local SEO absoluut interessant. Door specifiek te focussen op de lokale aspecten van SEO, kan de lokale vindbaarheid worden verbeterd. In de local SEO analyse worden de verbeterpunten voor lokale vindbaarheid in kaart gebracht

SEO strategie

Na de uitgebreide SEO analyse hebben we alle verbeterpunten voor jouw website in kaart gebracht. Deze verdelen we op basis van prioriteit, zodat er een duidelijke roadmap ontstaat. Vervolgens wordt op basis van de informatie uit de SEO check en kick-off een strategie opgesteld. Met deze SEO strategie gaan we aan de slag om jouw bedrijf hoger in Google te krijgen.

Maandelijkse optimalisatie

Na het opstellen van de SEO strategie gaan we aan de slag met website- en conversieoptimalisatie. Terwijl ze dit doen, houden we de resultaten van de wijzigingen bij met Google Analytics. Uiteraard bieden wij altijd proactief advies om beter te optimaliseren, continu te verbeteren, nieuwe marktsegmenten aan te boren en gemiste kansen te benutten.

 • Wie zijn wij?

  Wij willen organisaties laten groeien met online marketing. Dat is waar we het voor doen en waar we aantoonbaar goed in zijn. Met een team van 30+ gepassioneerde specialisten werken we als groeipartner iedere dag opnieuw aan slimme online marketingstrategieën. En met onderstaande nominaties op zak, mogen wij onszelf tot de top van Nederlandse online marketingbureaus rekenen.

  • Google Premier Partner met een beoordeling van een 9,7
  • Twee Dutch Search Awards nominaties
  • Opgenomen in de Emerce 100
  • Drie jaar op rij de FD Gazellen Award
 • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.